Tenisice za boks – karakteristike i vodič za odabir


Dobar par boksačkih tenisica ili tenisica za boks pomaže boksaču da optimizira svoju izvedbu na treningu kao i u ringu. Naime, kvalitetna boksačka obuća može utjecati na brzinu i agilnost pokreta, te ponuditi optimalnu udobnost kao i bolju zaštitu stopala i gležnja.

Koje su karakteristike savršene boksačke tenisice?

Pronalaženje savršene boksačke cipele možda neće biti lako. Izbor je subjektivan i ovisi o kondiciji i iskustvu sportaša. Međutim, izvješćujemo o nizu značajki koje bi svaka boksačka tenisica trebala imati.

Ispravna debljina potplata : Potplat boksačkih tenisica je tanji i mekši od obične sportske obuće, gladak je i nije podignut sa stražnje strane. Ovo je kako bi se omogućila bolja kontrola stopala, posebno pri zakretanju . Osim toga, potplat ima pojačanja za podupiranje svoda stopala. Konačno, mora jamčiti prianjanje uz podlogu kako ne bi poskliznuo u ringu.

Lagani materijali . Materijali za boksačke cipele moraju biti vrlo otporni, au isto vrijeme vrlo lagani. Lagana cipela olakšava pokrete nogu i smanjuje umor. Teškoće u održavanju opreza tijekom intenzivnog meča uzrokovane su boksačkim rukavicama koje nakon runde postaju teže. Težina cipela može dovesti do sličnog umora nogu. Za razliku od težine rukavica, koja se ne može birati, težina cipela se može odabrati u fazi kupnje. Stoga se usmjerite na lagane boksačke cipele.

Prozračna tkanina . Dobar par boksačkih tenisica mora imati prozračnu tkaninu, koja propušta znoj i vlagu stvorenu tijekom borbe. To vam omogućuje da uvijek imate suha stopala za bolju udobnost na treningu i u ringu. Kvalitetne boksačke cipele obično su izrađene od kože s umetcima od prozračne tkanine.

Potpora za gležanj . Jedan od razloga zašto se boksačke cipele koriste je potpora gležnja i zaštita stopala . Među modelima na tržištu ima niskih boksačica i viših gležnjača. Odabir modela je prilično osoban, jer sportašu može biti bolja jedna vrsta cipela nego druga. Niski model ostavlja više slobode, dok viši model (gležnjača) omogućuje veću zaštitu gležnja.

Zašto ne mogu nositi obične sportske cipele?

Gore navedene karakteristike daju nam do znanja da tradicionalne tenisice ili klasične tenisice , izvrsne za “tipične” treninge (trčanje, gimnastika, istezanje itd.),ali nisu prikladne za boks. Čim navučete rukavice za sparing u teretani ili na meču, zavežite i boksačke cipele.

Cijene i marke

Raznolikost modela boksačkih cipela nije tako velika kao kod boksačkih rukavica, ali svaki brend nudi različite modele, svaki sa svojim tehničkim posebnostima. Cijene variraju ovisno o kvaliteti odabranih materijala i izrade. Cijena je obično dobar pokazatelj kvalitete proizvoda. Najbolji način da pronađete najprikladnije boksačke tenisice temelji se na vlastitom iskustvu i iskustvu vašeg instruktora. Na našoj e-trgovini nudimo boksačke tenisice različitih cjenovnih razreda, koje potpisuju GREEN HILL.

U našoj online trgovini možete kupiti boksačke tenisice i tenisice za druge borilačke sportove. Svi modeli iz kataloga dobro se pričvršćuju, ne stišću mišiće potkoljenice i osiguravaju normalnu prokrvljenost nogu. Tenisice za boks lako se vezuju, imaju malu težinu i neklizajući potplat koji apsorbira udarce.

Kako odabrati cipele za boks ?

Prije nego što kupite bokserice, važno je obratiti pozornost ne samo na njihovu veličinu, već i na udobnost cipela. Unutarnji uložak i vanjski potplat Green Hilla koji apsorbiraju udarce izrađeni su od izdržljive gume s EVA međupotplatom, što boksaču omogućuje pouzdano kretanje po ringu. Gazište ima izražen uzorak, tako da potplat ne klizi po površini ringa tijekom treninga. Peta cipele je ojačana plastičnim umetkom za bolju fiksaciju stopala.