OPĆI UVJETI PRODAJE
1. UVOD

1.1 Ovi opći uvjeti prodaje reguliraju kupnju proizvoda i usluga koje je korisnik izvršio na daljinu( u daljnem tekstu “kupac“) putem Interneta na web stranici Internet trgovine www.greenhill-sports.hr u vlasništvu obrta za trgovinu i usluge „COMBAT ARENA“(u daljnem tekstu“ prodavatelj“), sa sjedištem na adresi Ante Starčevića 35, 34 310 Pleternica.

2. PRIHVAĆANJE OPĆIH UVJETA PRODAJE
2.1 Ugovor između prodavatelja i kupca smatra se sklopljenim uz prihvaćanje narudžbe prodavatelja .Ovo prihvaćanje narudžbe smatra sklopljenim , osim ako se kupcu na drugačiji način ne priopći .Kupac stavljanjem narudžbe na različite pružene načine plaćanja izjavljuje da je PUNOLJETAN i da je pročitao sve podatke koji su mu dostupni tijekom postupka kupnje te da u potpunosti prihvaća opće uvjete prodaje i plaćanja upisane u daljnim točkama.
2.2 Isključeno je bilo kakvo pravo kupca na naknadu štete ili naknadu kao i bilo kakva ugovorna ili izvan ugovorna odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu osobama i/ili stvarima , uzrokovanu neprihvaćanjem narudžbe.
2.3 Ako je kupac potrošač (to je fizička osoba koja kupuje robu u svrhu koje nisu povezane sa profesionalnom djelatnosti) nakon završetka internetske kupnje ,ispisat će ili spremiti elektroničku kopiju i u svakom slučaju zadržati ove opće uvjete prodaje u skladu sa odredbama zakona o zaštiti potrošača i naknadne izmjene.

3. NAČINI KUPNJE
3.1 Kupac može kupiti proizvode koji se nalaze u elektroničkom katalogu u trenutku stavljanja narudžbe i koji su vidljivi putem interneta na web stranici Internet trgovine www.greenhill-sports.hr kako je opisano u odgovarajućim informativnim stranicama .Podrazumijeva se da slika koja prati opis proizvoda možda nije savršeno reprezentativna za njegove karakteristike ,ali može se razlikovati po boji, veličini i dodatnim proizvodima prikazanim na slici. Sve informacije o podršci kupnje zamišljene su kao jednostavan informativni materijal.
3.2 Točan primitak narudžbe potvrđuje prodavatelj putem e-mail odgovora koji se automatski šalje na e-mail adresu koju je dao “kupac“. Ova potvrdna poruka sadrži datum i vrijeme izvršenja narudžbe i “broj narudžbe kupca“ koji će se koristiti u daljnjem komunikaciji s prodavateljem. U e-mail poruci se predlaže da naručene stavke i svi dodaci koje unese kupac koji se obvezuje provjeriti njihovu ispravnosti ili priopći bilo kakve ispravke ,u skladu s metodama opisanim u ovom dokumentu. Kupac mora provjeriti dali je primio e-mail za potvrdnu narudžbu (također provjerava mape bezvrijedne pošte) i obavijesti prodavatelja da e-mail nije primljen.
3.3 U slučaju neprihvaćanja narudžbe prodavatelj jamči pravovremenu komunikaciju s kupcem.
3.4. Sve cijene na web stranici Internet trgovine www.greenhill-sports.hr treba shvatiti kao maloprodajne cijene i prema tome s iskazanim PDV-om ili ako poslovni subjekt nije u sustavu PDV-a iskazuje se cijena bez PDV-a .Prodavatelj zadržava pravo promjene cijena u bilo kojem trenutku bez prethodne najave.

4. NAČINI PLAĆANJA
4.1 GOTOVINA UZ DOSTAVU (plaćanje pouzećem)
4.1.1 U slučaju kupnje prilikom dostave ,plaćanje mora biti uplaćeno kuriru koji će izvršiti dostavu. Plaćanje se mora izvršiti isključivo na sljedeći način. Kupac će biti odgovoran da pripremi točno navedi iznos prilikom dostave narudžbe od strane dostavne kurirske službe i njihovog kurira. Kurir nije dužan raspolagati ostatkom.
4.1.2 U slučaju visokih novčanih iznosa prodavatelj zadržava pravo zatražiti predujam iznosa bankovnim prijenosom kao jamstvom.
4.1.3 U slučaju odbijanja ili neprihvaćanja gotovine na narudžbu za isporuku prodavatelj zadržava pravo zatražiti avansno plaćanje za buduće plaćanje.

4.2 INTERNET BANKARSTVO (unaprijed bankovni prijenos)
4.2.1 U slučaju plaćanja bankovnim prijenosom , roba koju naručuje kupac rezervirat će se ako je dostupno samo nakon primitka dokaza o transferu koji mora biti poslan prodavatelju putem e-maila na info@greenhill-sports.hr najkasnije 3 (tri) radna dana od datuma narudžbe . Narudžba će biti poslana samo kada dospjeli iznos bude stvarno uplaćen na tekući račun prodavatelja, a to se mora dogoditi od 7 (sedam) radnih dana od datuma narudžbe. Nakon ovih rokova narudžba će se automatski poništiti. Svrha bankovnog prijenosa mora sadržavati :
*broj narudžbe
*ime i prezime vlasnika narudžbe
Prijenos se mora izvršiti na korisnik:
COMBAT ARENA, obrt za trgovinu i usluge
Ante Starčevića 35 , 34 310 Pleternica
Poslovna banka: Raiffeisen bank
IBAN: HR2124840081135166624
SWIFT/BIC: RZBHHR2X

4.2.2 Bankovne troškove koje je klijent pretrpio za prijenos isključivo snosi isti.

4.3 KREDITNA KARTICA
4.3.1 U slučaju kupnje robe metodama plaćanja kreditnom karticom, istovremeno sa sklapanjem online transakcije referentna banka će autorizirati iznos koji se odnosi na obavljenu kupnju.

4.3.2 U slučaju potpunog ili djelomičnog otkazivanja narudžbe, kako od strane Kupca, tako i u slučaju neprihvaćanja iste od strane GH Hrvatska, GH Hrvatska će zatražiti otkazivanje transakcije i poništenje naplaćenog iznosa u isto vrijeme.. Vremena puštanja u promet, za neke vrste kartica, ovise isključivo o bankovnom sustavu i mogu doseći svoj prirodni datum isteka (24. dan od dana autorizacije). Nakon što je transakcija otkazana, Green Hill Hrvatska se ni u kojem slučaju ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu izravnu ili neizravnu štetu prouzročenu kašnjenjem u neisplaćivanju iznosa koji je izvršio bankovni sustav.

4.4.3 Ako se kupčeva narudžba obradi nakon datuma isteka autorizacije, Green Hill Hrvatska će kontaktirati kupca prije slanja robe, zatražiti novu debitnu autorizaciju ili dogovoriti druge načine plaćanja

4.5.4 Green Hill Hrvatska zadržava pravo zatražiti dodatne informacije od Kupca (npr. broj mobilnog telefona) ili poslati kopije dokumenata koji dokazuju vlasništvo korištene Kartice. U nedostatku potrebne dokumentacije Green Hill Hrvatska zadržava pravo ne prihvatiti narudžbu.

4.6.5 Ni u jednom trenutku tijekom postupka kupnje Green Hill Hrvatska ne može saznati informacije koje se odnose na kreditnu karticu kupca, a koje se putem sigurne veze prenose izravno na web stranicu banke koja upravlja transakcijom. Takve podatke neće čuvati niti jedna Green Hill Hrvatska računalna arhiva. Green Hill Hrvatska se ni pod kojim uvjetima ne može smatrati odgovornim za bilo kakvu lažnu i nepravilnu upotrebu kreditnih kartica od strane trećih strana, nakon plaćanja za proizvode kupljene na partnerskim stranicama.

4.1.6 Elektroničkim plaćanjem upravlja se kroz Paypal krug.

5.DOSTUPNOST PROIZVODA
5.1 Kupac može kupiti proizvode na web stranici Internet trgovine www.greenhill-sports.hr u momentu predaje narudžbe slike i tehnički podaci koji prate obradu proizvoda možda nisu potpuni i iscrpni zbog njegovih vlastitih karakteristika , ali mogu biti različiti na primjer ,u pogledu: težine , veličine , boje itd … Kao slike i tehničke karakteristike koje pruža službeni partner i/ili dobavljač prodavatelja odbija bilo kavu odgovornost u vezu sa sadržajem istog.
5.2 Navedena dostupnost prikazanog proizvoda potpuno je indikativna. S obzirom na mogućnost višestruke kupnje u isto vrijeme od strane više korisnika iz tog razloga prodavatelj zadržava pravo nakon primitka narudžbe provjeriti dostupnost postojeće robe u njenom skladištu ili na skladištu službenog partnera/dobavljača i ako to nije moguće, priopćiti ažuriranu prognozu isporuke. Kupac može zatražiti otkazivanje narudžbe čak i djelomično , i povrat odgovarajućeg iznosa ako je već plaćen.

6. NAČINI I TROŠKOVI ISPORUKE
6.1 Prodavatelj može prihvatiti narudžbu za dostavu na teritoriju Hrvatske. Svaka pošiljka u inozemstvo mora biti dogovorena e-mailom ili telefonom s osobljem prodavatelja.
6.2 Prodavatelj ne isporučuje robu tvrtkama koje pružaju usluge domicilizacije
6.3 Za svaku narudžbu postavljenu na web stranici Internet trgovine www.greenhill-sports-hr prodavatelj izdaje pisanu potvrdu narudžbe. Sve račune morate zatražiti u trenutnu narudžbe, putem poruke koja se zasebno šalje e-mailom faktura za isporučenu robu i/ili usluge. Za izdavanje računa vrijede podaci koje je korisnik/kupac pružio u trenutku narudžbe ili naknadno poslane e-mailom. Zahtjevi za fakture zaprimljene nakon 7 (sedam) dana od narudžbe ne mogu se prihvatiti. Promjena računa neće biti moguća nakon izdavanja.
6.4 Transportne troškove snosi prodavatelj za iznose veće od 399,00 kuna ,osim :
*bilo koji doprinos troškova prijevoza za pretjerano glomazne i/ili teške proizvode (npr. boksačke vreće) koji su izričito istaknuti u trenutku narudžbe
*sve troškove skladištenja i transporta nastale u slučaju neuspjeha prikupljanja robe
*svi troškovi dostave na manje dostupne lokacije (manji otoci i slično…)
* svi troškovi dostave strunjača za judo
6.5 Za iznose manje od 399,00 kuna prodavatelj zahtjeva prijenos za troškove transporta u iznosu od 30,00 kuna ,ovaj iznos je jasno naznačen prije zaključenja narudžbe koju je kupac potvrdio.
6.6 Prodavatelj ne može snositi odgovornost u slučaju kašnjenja narudžbe ili dostave narudžbe.
6.7 Dostava onoga što je naručeno vrši se do ulaznih vrata zgrade i/ili kuće.
6.8 Dostupno (moguće) je zatražiti dostavu na gornje katove traženjem dodatne usluge od prodavatelja ili prije otpreme robe, što će podrazumijevati dodatan trošak dogovoren unaprijed. Dostava na gornje katove moguća je samo ako postoje neophodni uvjeti za obavljanje usluge i uz odobravanje dostavne kurirske službe.
6.9 U trenutku dostave robe kurirom, kupac je dužan provjeriti :
*da broj isporučenih paketa odgovara onome što je naznačeno u transportnim dokumentima
*da je ambalaža netaknuta , nije oštećena , mokra ili na neki drugi način izmijenjena , svako oštećenje ambalaže i/ili proizvoda ili neusklađenost u broju pakiranja ili oznaka moraju se odmah prijaviti (npr. otvoreno pakiranje , drobljeno pakiranje itd…) dostavnoj kurirskoj službi i kuriru prilikom dostave. Nakon što kurirski dokument potpiše , kupac neće moći uložiti prigovor zbog vanjskih karakteristika isporučenog.
6.10 Svi problemi koji se tuču fizičke cjelovitosti ili cjelovitosti primljenih proizvoda moraju se prijaviti u roku od 7 (sedam ) dana od dana isporuke, u skladu s postupcima navedenim u ovom dokumentu.
6.11 U slučaju da kupac u roku od 5 ( pet) radnih dana ne preuzme naručenu robu koja se nalazi na skladištu u skladištu dostavne kurirske službe zbog opetovane nemogućnosti isporuke na adresu koju je kupac naznačio u trenutku narudžbe ,izvršit će se ono što je naručeno povratak u skladište prodavatelja i nastali troškovi prijevoza naplatit će se od kupca.
6.12 Plaćanje robe od strane kupca izvršit će se odabranom metodom prilikom narudžbe.

7.OTKAZIVANJE NARUDŽBI
7.1 Sve narudžbe obvezuju se i mogu se otkazati samo i isključivo ako roba još nije otpremljena ,putem pisane komunikacije koja se šalje e-mailom , za narudžbe koje su već obrađene ,kupac može iskoristiti pravo na povlačenje.

8.PRAVO NA POVLAČENJE
8.1 Sukladno potrošačkom kodeksu koji regulira prodaju na daljinu Zakon o potrošaču i naknadnim dodavanjima, ako je kupac potrošač ( tj. fizička osoba koja robu kupuje u svrhe koje nisu povezane sa profesionalnom djelatnošću ili ne izvrši kupnju navodeći prodavatelju broj narudžbe , ima pravo odustati od ugovora o kupnji iz bilo kojeg razloga ,bez potrebe za objašnjavanjem , bez kazne u roku do 14 (četrnaest) dana od dana primitka narudžbe(NN 41/14,članak 72. Zakona o zaštiti potrošača). Osim kako je navedeno u točkama 8.3, 8.4 , 8.5
8.2 Da bi se ostvarilo ovo pravo ,kupac mora poslati prodavatelju obavijest u tu svrhu u roku od 14 (četrnaest) dana od dana primitka robe. Ova komunikacija se mora odviti pisanim putem tj. mora se poslati putem e-maila na adresu e-mail info@greenhill-sports.hr ili preporučenim pismom s potvrdom primitka ,naslovljeno na :
COMBAT ARENA ,obrt za trgovinu i usluge
Ante Starčevića 35 , 34 310 Pleternica

Nakon primitka gore spomenute obavijesti o odustajanju , služba za korisnike prodavatelja brzo će kupcu putem e-maila (na e-mail adresu koja je objavljena u trenutku narudžbe ) uputiti upute kako da se narudžba vrati .Povrat robe naplaćuje se kupcu i mora se dogoditi u roku od 14 ( četrnaest dana) od dana kada je kupac obavijestio prodavatelja o odluci o odustajanju od ugovora. Roba mora biti vraćena netaknuta i funkcionalna ,zajedno sa svim njezinim dijelovima i u orginalnom pakiranju (omotnice, ambalaža…) čuvana i eventualno korištena u skladu s uobičajenom pažljivošću ,bez znakova korištenja, habanja, prljavštine ,u skladu sa sljedećim uvjetima po točkama 8.3 , 8.4 , 8.5
8.3 Međutim ,pravo na povlačenje ne podliježe sljedećim uvjetima :
*Zakon se primjenjuje na proizvod kupljen u cijelosti , povlačenje nije moguće samo na dijelu kupljenog proizvoda (npr . pribor itd…)
*kupljena roba mora biti netaknuta i vraćena u orginalnom stanju i pakiranju , kompletna u svim dijelovima (uključujući pakiranje i svu dokumentaciju i dodatnu opremu, pribor ,priručnici itd…) ,da biste ograničili oštećenje orginalne ambalaže preporučujemo da je stavite u drugi okvir na koji ćete staviti adresu za dostavu. U svakom slučaju treba izbjegavati ljepljenje naljepnica ili ljepljivih traka izravno na orginalnu ambalažu proizvoda :
*kupljena roba mora se vratiti u normalnom stanju, kao primljena: rabljeni proizvodi koji pokazuju znakove oštećenja , habanja ili prljavštine i koji se prema tome više ne mogu smatrati netaknutima neće biti prihvaćena
*da je pošiljka , do potvrde o primanju u našem skladištu , pod potpunom odgovornošću kupca
*troškovi slanja povratka naplaćuju se kupcu
*u slučaju oštećenja robe tijekom prijevoza ,prodavatelj će obavijestiti kupca o incidentu , kako bi mu se omogućilo da odmah podnese žalbu prema kuriru po svom izboru i dobije povrat vrijednosti robe (ako je osigurana) ; u tom slučaju proizvod će biti dostupan kupcu za povratak, istodobno poništavajući zahtjev za povlačenje
*Kupac je odgovoran za smanjenje vrijednosti robe koja je posljedica rukovanja robom, osim onog potrebnog za utvrđivanje prirode , karakteristika i funkcioniranja robe. Stoga će se nad proizvodom , nakon dolaska u skladište, ispitati oštećenja ili neovlaštena oštećenja koja nisu uzrokovana transportom, pri čemu će se u potpunosti ili djelomično oduzeti vrijednost proizvoda ako se prepoznaju.
Konačno ako su pakovanje i/ili orginalna ambalaža oštećeni prodavatelj će odbiti postotak od povratka kao doprinos troškovima obnove.
8.4 Ne dovodeći u pitanje troškove popravka i oštećenja na orginalnoj ambalaži, prodavatelj će kupcu refundirati troškove vraćene robe (bez troškova prijevoza nastalih zbog isporuke u iznosu od 30,00 kuna), u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kad je primio obavijest o odustajanju ,prijenosom iznosa naplaćenog na kreditnu karticu (ako se u početku koristio ovaj platni sustav) ili bankovnim prijenosom, u tome slučaju, kupac je odgovoran da odmah pruži bankovne podatke na koje će dobiti povrat.
Prodavatelj zadržava pravo da ne vrati iznos novca sve dok robu ne primi ili kupac ne dokaže da ju je poslao.
8.5 Pravo na povlačenje u potpunosti se gubi zbog nedostatka bitnog uvjeta integriteta robe (ambalaže i/ili njenog sadržaja) , u slučajevima kada prodavatelj utvrdi:
*upotrebu sredstva koja ugrožava njegov integritet ili upotrebu bilo kojeg potrošnog materijala
*nedostatak vanjske ambalaže i/ili orginalne unutarnje ambalaže
*odsutnost elemenata proizvoda (pribor, priručnici, dijelovi…)
*zatvoreni, otvoreni , pritisnuti omoti
*oštećenja proizvoda
U slučaju oduzimanja prava na povlačenje ,roba će ostati u skladištu prodavatelja, dostupna kupcu za naplatu o njegovom trošku.

9.SADRŽAJ I UVJETI UPORABE
9.1 Sav sadržaj na web stranici Internet trgovine www.greenhill-sports.hr mora biti shvaćen samo kao informativan. Sav sadržaj i tehnički listovi (tekstovi, slike, prilozi i sl.) zapravo su usmjereni isključivo na povećanje informacija potencijalnim kupcima u fazi pretpočinjenja.
9.2 Nijedan sadržaj na web stranici www.greenhill-sports.hr ne smije se shvatiti kao reklamni materijal s cilljem da na bilo koji način utječe na odluku o kupnji
9.3 S obzirom na različitu osjetljivost svakog posjetitelja na temu ,ako se vjeruje da je sadržaj na web stranici ww.greenhill-sports.hr umjesto reklamne prirode , svatko ga može prijaviti pisanim putem kontakt forme na web mjestu ili telefonom. Sadržaj smješten na ispitivanje (nakon pažljive procjene) biti će uklonjen ili u svakom slučaju na odgovarajući način izmjenjen
9.4 Sve pružene informacije su samo indikativne, ne predstavljanju izričite preporuke
9.5 Prodavatelj ne daje medicinske ,pravne, psihološke ili psihoterapeutske recepte ili mišljenja
Djelatnici prodavatelja nisu liječnici , stoga su navedeni podaci ( na primjer o zaštiti ili načinima upotrebe proizvoda) općenita svrha objavljivanja ,stoga ne mogu zamijeniti mišljenje ovlaštenog stručnjaka ili nadležnog tijela specijaliziranim znanjem koje se može primijeniti na specifičnost svakog pojedinog slučaja
9.6 prodavatelj i njegovi djelatnici nisu odgovorni za štetu (izravnu ili neizravnu) zbog nepravilne upotrebe podataka sadržanih na ovim stranicama. Stoga će kupac ili posjetitelj koristiti ovu web stranicu pod svojom isključivom odgovornošću, prihvaćajući i potvrđujući da je neće temeljiti na podacima koji su prijavljeni ,kako biste donijeli odluku u vezi sa zdravljem ili bilo kojim tretmanom

10.PRIVATNOST
10.1 Osobni podaci zatraženi prilikom narudžbe prikupljaju se i obrađuju kako bi se udovoljilo izričitim zahtjevima kupac i neće se ni u kojem slučaju i bez razloga prenijeti trećim osobama. Prodavatelj jamči kupcima poštivanje zakonodavstva o obradi osobnih podataka reguliranih kodeksom o privatnosti iz GDDR (je opća uredba o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine)
10.2 Voditelj osobnih podataka je “prodavatelj“ (COMBAT ARENA ,obrt za trgovinu i usluge ,adresa Josipa Buturca 4, 34 000 Požega ) u svojstvu pravnog zastupnika
10.3 Kupac, u svakom trenutku, ima pravo povući suglasnost za obradu osobnih podataka uz pisanu komunikaciju koja će biti poslana putem e-maila na adresu e-mail prodavatelja.
10.4 Kupac ,koji izjavi da je primio informacije u skladu sa pravima iste, sukladno zakonskim uredbama ima pravo na pristup njihovim podacima na način naveden u njima
10.5 Marketing komunikacija biti će poslana samo uz izričit pristanak kupca izdat zajedno s autorizacijom obrade i podnošenjem u mrežnom registriranom obrascu

11.PRITUŽBE
11.1 Svaka žalba mora se uputiti na :

COMBAT ARENA ,obrt za trgovinu i usluge
Ante Starčevića 35, 34 310 Pleternica

12.NADLEŽNOST I PRIMJENJIVO PRAVO
12.1 Kupoprodajni ugovor između kupca i prodavatelja zaključen je u Hrvatskoj i uređen je hrvatskim zakonom. Za rješavanje građanskih i kaznenih sporova koji proizlaze iz zaključenja ovog ugovora o prodaji na daljinu , ako je kupac potrošač , teritorijalna nadležnost je referentni sud njegove i njezine općine prebivališta. U svim ostalim slučajevima teritorijalna nadležnost je isključivo ona suda u Požegi.

13.ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA I PROMJENE I IZMJENE
13.1 Prodavatelj može izmijeniti uvjete sadržane u ovom dokumentu bez prethodne najave ,a vrijedit će od dana objave. Svi sporovi rješavat će se na sudu u Požegi
13.2 Zaštita autorskih prava
*Internet stranica je isključivo vlasništvo COMBAT ARENA, obrta za trgovinu i usluge tako da je zabranjena zloupotreba podataka, fotografija, tekstova ili drugih podataka koji su dio stranice. Također je zabranjeno kopiranje, distribucija ili bilo kakva upotreba navedenih podataka bez prethodnog znanja odnosno dopuštenja COMBAT ARENA, obrta za trgovinu i usluge

14.ODGOVORNOST ZA UPOTREBU PROIZVODA
14.1 Prodavatelj odbija svu odgovornost za nepravilnu upotrebu kupljenih proizvoda. Također , prodavatelj jamči da su proizvodi na ovoj web stranici Internet trgovine www.greenhill-sports.hr orginalni , proizvedeni s pažnjom te pomažu zaštititi do određenog stupnja ,ali vam nisu jamstvo prevencije od ozljeda, korisnici/kupci koji upotrebljavaju proizvode iz našeg asortimana moraju preuzeti potpunu i isključivu vlastitu odgovornost za sav rizik od ozljeda ,uključujući i smrtne ozljede. Proizvodač i/ili distributer neće preuzeti odgovornost za bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu fizičku ozljedu ili smrtni slučaj prouzročen upotrebom ljudske snage/sile sa proizvodima iz našeg asortimana. Želimo Vam prvenstveno da možete jednostavno , ugodno i sigurno kupovati 24 sata na dan na našoj Internet trgovini www.greenhill-sports.hr , želimo vam ugodnu kupovinu.

Obratite nam se s povjerenjem, tu smo zbog Vas!