Kožne boksačke rukavice. Zašto ih birati ?


Kada morate odabrati novi par boksačkih rukavica, jedno od prvih pitanja koje si morate postaviti je: koji materijal odabrati?

Postoje uglavnom dvije vrste materijala: boksačke rukavice od kože i rukavice od sintetičkog materijala (PU, mikrofibra, itd.).

Iako je istraživanje materijala dovelo do stvaranja izvrsnih rukavica od sintetičkog materijala, kožne rukavice ostaju najbolje iz ovih razloga

Dugovječnost

Kožne boksačke rukavice su otpornije od rukavica izrađenih od sintetičkih materijala, što će vam omogućiti da s vremenom traju dulje.

Koliko koštaju kožne boksačke rukavice?

Da, kožne rukavice imaju višu cijenu te je njihov cjenovni raspon od 70 do 200 EURA, ali ta će se cijena s vremenom isplatiti jer ćete ih morati rjeđe mijenjati.

Veća zaštita i udobnost za ruke

Kožne boksačke rukavice pružaju dodatnu zaštitu i udobnost vašim rukama. To vam pomaže smanjiti ozljede od zadobivenih udaraca.

Zbogom smrdi! Vaši prijatelji iz teretane bit će vam zahvalni

Kao što je poznato, sintetički materijali se ne slažu sa znojem, ne samo boksačke rukavice, sjetimo se i nekog odjevnog predmeta. Iako sam siguran da vam je cilj kada uđete u ring nokautirati protivnika, loš miris ne mora biti oružje koje ćete upotrijebiti. Kožne rukavice imaju veću prozračnost, smanjuju razmnožavanje bakterija i posljedično neugodan miris.

Koje su najbolje marke kožnih boksačkih rukavica?

Sve glavne robne marke koje proizvode opremu za borilačke sportove proizvode i sintetičke i kožne rukavice. Mi preporučujemo kožne rukavice marke GREEN HILL.

Poštujemo životinje!

Kožne boksačke rukavice, kao što i sama riječ kaže, izrađuju se od životinjske kože. Međutim, zapamtite da su kože odabrane od životinja (obično goveda), namijenjenih za upotrebu u hrani. Stoga vaše nove kožne boksačke rukavice neće naškoditi nijednoj životinji!

Nisu sve kože boksačkih rukavica jednake

Iako se izbor para kožnih rukavica može činiti preciznim, u stvarnosti nisu sve kože iste. Ovo djelomično objašnjava razlike u cijeni između para kožnih rukavica od 60 € i para kožnih rukavica od 200 €. Postoje razne vrste kože. Jedna od najvrjednijih vrsta kože je full grain koža, odnosno krajnji, otporni i dragocjeni dio kože. Na našoj e-trgovini označavamo kožu najviše kvalitete kao Premium kako bismo vam pomogli pri odabiru s punom sviješću.

Otkrijte izbor visokokvalitetnih kožnih boksačkih rukavica u različitim veličinama i bojama. Iskoristite ugodnu udobnost nošenja i izdržljivost kože i osigurajte svoju savršenu snagu udarca tijekom treninga i natjecanja.

Prednosti kožnih boksačkih rukavica

Kožne rukavice vrlo su popularne kod boksača i nude brojne prednosti. Jedna od glavnih prednosti kožnih rukavica je njihova visoka izdržljivost i izdržljivost. U usporedbi sa sintetičkim rukavicama, kožne rukavice su robusnije i stoga mogu izdržati veći intenzitet tijekom treninga ili natjecanja. Također nude bolju zaštitu za ruke, jer koža ima prirodnu amortizaciju i stoga može bolje apsorbirati udarce.

 

Još jedna prednost kožnih boksačkih rukavica je njihova prozračnost. Za razliku od sintetičkih materijala, koža je prirodni materijal koji bolje upija i odvodi vlagu. Time se smanjuje znojenje ruku i povećava udobnost nošenja. Osim toga, kožne rukavice se zbog svoje prirodne elastičnosti prilagođavaju opsegu šake te tako nude bolje pristajanje i veću udobnost nošenja

 

Kožne boksačke rukavice također imaju prednosti u pogledu zaštite od ozljeda. Zahvaljujući svojim robusnim i amortizirajućim svojstvima, štite ruke od ozljeda i smanjuju rizik od prijeloma kostiju, modrica i ogrebotina. Osim toga, zahvaljujući boljem pristajanju i prianjanju, nude bolju kontrolu nad šakom, a time i veću preciznost u udarcima.

 

Iako kožne boksačke rukavice mogu biti nešto skuplje od sintetičkih zbog svoje veće kvalitete i izdržljivosti, dugoročno se isplati uložiti. Kožne boksačke rukavice su izdržljivije i nude bolje performanse, omogućujući boksačima učinkovitiji trening i bolju pripremu za natjecanja. Njihovo bolje pristajanje i prozračnost također ih čine udobnijima za nošenje i smanjuju rizik od ozljeda, što je posebno važno kada je u pitanju sigurnost boksa.

 

Održavanje kožnih boksačkih rukavica

Kožne boksačke rukavice vrijedna su investicija i važno je dobro se brinuti o njima kako biste zadržali njihovu dugovječnost i učinkovitost. Nakon svakog treninga ili natjecanja potrebno je rukavice očistiti od vlage i znoja. Za temeljito brisanje rukavica možete koristiti suhu krpu ili FUJIMAE dezodorans opreme i recite zbogom prljavštini i neugodnim mirisima iz boksačkih rukavica.

 

Kako bi koža ostala gipka i otporna, važno je redovito tretirati rukavice. Za to je najbolji poseban regenerator za kožu koji bi se trebao koristiti jednom mjesečno.

 

Također je važno pravilno skladištenje. Rukavice treba čuvati na suhom, prozračenom mjestu, na primjer na kuki ili na otvorenoj polici. Treba izbjegavati zatvorenu torbu ili prtljažnik jer to može povećati rizik od vlage i rasta plijesni.

 

Redovitom njegom i čuvanjem kožnih boksačkih rukavica možete im produljiti vijek trajanja i održati njihovu učinkovitost. Stoga je važno odvojiti vrijeme za pravilnu njegu i skladištenje kako biste izvukli maksimum iz svoje investicije.