Fitness i powerlifting

Kondicijski trening s utezima

U atletskom treningu koriste se različiti utezi. Popularni i uobičajeni su, na primjer,girje , utezi s manžetama , bugarske vreće , medicinske lopte. Kettlebells su girje koje služe za njihanje , dizanje ili guranje. Prednost takve težine je što se aktiviraju svi mišići u tijelu. Osim toga, trening s girjama zahtijeva visoku razinu koncentracije i koordinacije. Važno je uvijek pravilno disati, inače se blokira protok energije i ne može se postići maksimalna izvedba. Palice se također koriste u treninzima. Omogućuju kombinacije vježbi zamaha i rotacije koje nisu moguće s normalnim utezima. Manšete s utezima za zapešća i gležnjeve doslovno otežavaju vježbe. To se također može učiniti pomoću medicinskih lopti , zidnih lopti , slam lopti. 

Užad i čekić za intenzivniji trening

Kako bi se obuhvatilo što više mišićnih skupina odjednom, u atletskom treningu koriste se konopi. Njima se, na primjer, može njihati dok se uže ne zatalasa. Možda zvuči lako, ali izuzetno je zamorno za mišiće ruku i stoga savršeno za atletski trening. Budite oprezni kada radite s čekićima. Čekići teški 4-20 kilograma lupaju se po traktorskim gumama. Udarac se odbija zahvaljujući gumenom materijalu. Utjecaj je velik, kao i učinak treninga. 

Pravilan trening s pravim priborom

Najvažnija stvar u treningu je pravilno izvođenje pojedinih vježbi. Nepravilno izvedene tehnike mogu dovesti do bolnih ozljeda. Sve šta vam je potrebno za trening možete pronaći na našoj internetskoj trgovini,

Prikazujemo 1–24 od 69 rezultata