Oprema za djecu

Čak i najmanji borci trebaju pravu opremu za boksačke treninge, jer djeca su samo s pravom opremom optimalno zaštićena. U borilačkim vještinama uče se osnove poštenja, samokontrole i discipline. Zato boks nije samo obogaćenje za odrasle, već posebno za djecu!

Boksačke rukavice za djecu

Sigurnost i točnost pristajanja posebno su važni aspekti u boksu. Osobito kod djece treba pripaziti na odabir odgovarajuće veličine boksačkih rukavica kako ne bi došlo do nepotrebnih, bolnih ozljeda, kako za nositelja tako i za protivnika. Dječje boksačke rukavice lakše su od boksačkih rukavica za odrasle. Obično su ispod 10 oz. 

Ali boksačke rukavice su prikladne za djecu samo ako je zglob čvrsto zašiven u boksačku rukavicu, a palac zašiven na boksačku rukavicu. Jer ovo svojstvo štiti od savijanja zgloba i palca i podržava sportaša u borbi.

Boksačke vreće za djecu

Treniranje na boksačkoj vreći dio je boksa kao i nošenje boksačkih rukavica. Trenažnu spravu svakako treba prilagoditi boksaču. Kao pravilo, težina boksačke vreće trebala bi biti otprilike pola težine boksača. Zato je vrlo važno da djeca treniraju s lakšim boksačkim vrećama prilagođenim djeci. To minimalizira rizik od ozljeda zahvaljujući manjoj težini, mekšim materijalima i odgovarajućoj veličini. 

Djeca nikada ne bi trebala trenirati na boksačkim vrećama za odrasle! 

Prikazuje se svih 14 rezultata